Jadłospis
14.04 – 18.04.2025 r.
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 14.04.2025 Smacznego | Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, masło, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, marchew do chrupania. | Rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet pożarski, surówka z kapusty czerwonej i ogórka kwaszonego, kompot owocowy. | Jogurt z musem owocowym, chlebek chrupki, gruszka. |
Alergeny | gluten, mleko | seler, gluten, jaja | mleko, gluten |
Wtorek
15.04.2025 Smacznego |
Kakao, pieczywo mieszane, masło, parówka z szynki na gorąco, jabłko. | Zupa z czerwonej soczewicy, pierogi z mięsem, sałatka z rukoli , pomidorków koktajlowych i mozarellą, kompot z czarnej porzeczki. | Napój owsiany, ciasto drożdżowe- własny wypiek, melon. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko | gluten, mleko, jaja |
Środa
16.04.2025 Smacznego |
Kasza krakowska na mleku, pieczywo mieszane, masło, baleron, sałata, pomidor. | Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza bulgur, bitki wołowe w sosie własnym, sałatka z buraków, kompot owocowy. | Koktajl bananowo – truskawkowy, kajzerka z masłem. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko | gluten, mleko |
Czwartek
17.04.2025 Smacznego |
Kawa mleczna, pieczywo mieszane, masło, kiełbasa szynkowa, dżem, rzodkiewka. | Zupa fasolowa z ziemniakami,
naleśniki z serem i musem malinowym, kompot z wiśni. |
Mus owocowy, herbatniki be be, plastry kalarepy do chrupania. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, jaja | gluten, mleko |
Piątek
18.04.2025 Smacznego |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane, pasta z sera żółtego, papryka. | Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, pieczone paluszki rybne, bukiet warzyw gotowanych z prażonym słonecznikiem, kompot owocowy. | Deser sojowy, wafle talarki, jabłko. |
Alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, seler, mleko, jaja, ryba | gluten, soja |
Dodatkowe informacje
Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu
W ciągu całego dnia, między posiłkami, dzieci otrzymują do picia wodę.